Helyi sport

2024.04.24. 20:22

Újabb fontos győzelmet aratott az SZTE-Szedeák - FOTÓK

Újabb hazai mérkőzést nyert meg, és ezzel ismét egy fontos lépést tett a bennmaradás felé az SZTE-Szedeák, amely a tripla-duplát elérő Ryan Woolridge vezérletével simán győzött az Oroszlány ellen.

Vajgely Pál

Bognár Kristóf dupla-duplával járult hozzá a sikerhez.

Fotó: Gémes Sándor

Brendan Bailey bokasérülése továbbra sem jött rendbe, így három légióssal fogadta a Szedeák az Oroszlányt. Ezúttal jól kezdte a meccset az SZTE-Szedeák, amely az első negyedben négy triplát is értékesített, uralta a játékot, és hamar meglépett tíz ponttal. Az időkérés után ugyan zárkózott az Oroszlány, de a negyed végén Ryan Woolridge ötöt tett hozzá addigi pontjaihoz, az irányító tarthatatlannak bizonyult a vendégek számára. A második negyedben is hasonló ritmusban maradt a Szedeák, Woolridge hármasa után tizenkét ponttal is vezettek a Tisza-partiak, a félidő utolsó percei viszont a vendégeké voltak, így csak egy volt közte a nagyszünetben, 48–47. 

Ryan Woolridge tripla-duplával zárta az Oroszlány elleni meccset. 
Fotó: Gémes Sándor

Kilenc szegedi ponttal kezdődött a harmadik negyed, így 57–47-nél időt kért Váradi Kornél. Tartotta a kétszámjegyű előnyét a remekül védekező Szedeák, amely sok nehéz dobóhelyzetbe kényszerítette ellenfelét, miközben Woolridge elérte a tripla-duplát is, a szegediek irányítója egészen zseniálisan játszott. Mucza Tamás hármasa után két perccel a negyed vége előtt az addigi legnagyobb, 14 pontos különbség alakult ki, 67–53. Bognár pontjaival húszra nőtt a szegediek előnye az utolsó percre, majd az erőcsatár remek blokkja után Zsíros pörkölt be egy triplát, 76–53 harminc perc után. 

Thomas pontjaival ugyan 16-ra feljött az Oroszlány, de Locke hármasával visszaverte ezt a próbálkozást a Szedeák. Három perccel a vége előtt Woolridge hát mögötti asszisztja után Locke fejezte be az akciót, így ismét húsz pont volt az előny, 91–71. Innen különösebb izgalmak nem voltak, a végén a fiatal magyar játékosok is szerepet kaptak a szegedi csapatban, közülük Mokánszki Milán meg is szerezte első pontjait, így újabb fontos hazait nyert meg a Szedeák. 

 

SZTE-Szedeák–Oroszlány 98–78 (26–18, 22–29, 28–6, 22–25)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Benczur, Kovács, dr. Németh.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 25/3, Locke 21/12, Balogh 7, BOGNÁR 14, Lake 9. Csere: Zsíros 9/9, Mucza 8/3, Cohill 3/3, Mokánszki 2, Mayer, Bella Á., Laluska. Vezetőedző: Simándi Árpád.  
Oroszlány: Riddley 15, Balsay -, Gholston 14, Thomas 21/12, Polutak 14. Csere: Stevenson 7, Szabadfi 5/3, Werner 2, Illés, Ruják, Gáspár. Vezetőedző: Váradi Kornél.
Kipontozódott: Szabadfi (40.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában