Bulvár-celeb

2024.04.24. 13:27

Valaki 60 millió eurót nyert az Eurojackpoton

Az Eurojackpot nyereményét egy szerencsés szlovén játékos vitte el.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrii Iemelianenko

Egy szlovén játékos 60 millió eurót nyert az Eurojackpoton, ami az ország eddigi legnagyobb lottónyereménye – közölte szerdán a szlovén nemzeti lottótársaság.

Két telitalálat is volt az Eurojackpot keddi sorsolásán, amelynek köszönhetően a szerencsés nyertesek 120 millió eurót (47,2 milliárd forintot) vihetnek haza.

Valaki 60 millió eurót nyert az Eurojackpoton

A szlovén játékos egy német játékossal osztozik a főnyereményen. Mindketten 50 számból ötöt találtak el, valamint 12 kiegészítő számból további kettőt.

A keddi sorsoláson a nyerő kombináció a 2-es, a 3-as, a 6-os, a 15-ös és a 35-ös szám volt, az 1-es és 3-as kiegészítő számokkal.

A szerencsés nyertesek május 6-a után kaphatják meg a pénzt, de július 22-ig van idejük jelentkezni a nyertes szelvénnyel. A 15 százalékos játékadó megfizetése után 51 millió eurót kapnak kézhez egy összegben.

A nyertesek névtelenek maradnak, de a hozzávetőleges lakóhelyük azonosítható lesz, mivel az adók a lakóhelyeik szerinti önkormányzathoz kerülnek.

A Loterija Slovenije, a nemzeti lottótársaság nyilvántartása szerint eddig hat szlovén állampolgár nyert több mint egymillió eurót az Eurojackpoton.

A korábbi rekordnyeremény 28,2 millió euró volt, amelyet 2014-ben fizettek ki.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában