Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged

2024.05.06. 19:18

Megvannak a bajnoki döntő időpontjai

Az alapszakasz-zárást követően csonka kerettel készül a Pick Arénában az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a szezon folytatására, ugyanis válogatott hét van és világbajnoki selejtezőket játszanak.

Becsei Dávid

Májusban ismét többször megrendezik Európa második legnagyobb férfi kézilabda-rangadóját az OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém között.

Fotó: Török János

Nyilvánosságra hozta a bajnoki döntő időpontjait a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ). Bár a Telekom Veszprémnek még hátravan utolsó alapszakasz-mérkőzése, május 15-én a Március 15. úti sportcsarnokban városi rangadót játszanak az első osztálytól búcsúzó Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen. A finálé első felvonását május 24-én, pénteken 20 órától rendezik a Veszprém Arénában. A második mérkőzésen május 29-én, szerdán 18 órakor lép pályára a címvédő Telekom Veszprém a szegedi Pick Arénában. Amennyiben szükséges, az egyik fél második győzelméig tartó párharc harmadik találkozóját május 31-én, pénteken 20 órától játsszák Veszprémben. A meccseket az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

A bajnoki döntő előtt viszont még más fontos feladatok várnak a kézilabdázókra. Ezen a héten a játékosok hazájuk válogatottjával világbajnoki selejtezőn vesznek részt. Az OTP Bank-Pick Szegedből kilencen utaztak el Európa több pontjára. A magyarok Litvániával játszanak, szerdán 18 órától Vilniusban, vasárnap 17.15-től pedig Veszprémben. Szita Zoltán sérülés miatt nem utazott el, Mikler, Bánhidi és Bodó viszont igen. Rajtuk kívül a horvátokkal Norvégiában vesz részt felkészülési meccseken Jelinic és Sostaric. Bombac Szlovéniával Svájc ellen lép pályára vb-selejtezőn, Martins a portugálokkal a bosnyákok ellen, Frimmel pedig Ausztriával Georgia ellen játszik. Imanol Garciandía Spanyolországgal Szerbia ellen lép pályára világbajnoki selejtezőn.

A Pick Szeged legközelebb május 18-án Tatabányán lép pályára a magyar kupa elődöntőjében a NEKA ellen. A másik elődöntőben a Telekom Veszprém a Dabassal találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában