Helyi sport

2024.05.08. 20:33

Magabiztos győzelemmel búcsúzott a szegedi közönségtől az SZTE-Szedeák - FOTÓK

Minden a lehető legjobban alakult az SZTE-Szedeák számára a szerdai fordulóban: a csapat magabiztosan győzött a Körmend ellen, miközben kikapott a Kaposvár és a Kecskemét is.

Vajgely Pál

Ryan Woolridge-ék kiváló játékkal búcsúztak a szegedi közönségtől erre a szezonra.

Fotó: Karnok Csaba

A szezon utolsó hazai mérkőzésén immáron Brendan Baileyvel a soraiban fogadhatta a Körmendet az SZTE-Szedeák. Érződött a tét mindkét csapaton a kezdeti percekben, hiszen mindkét félnek őrjítően nagy szüksége volt a győzelemre ahhoz, hogy ne kelljen izgulnia a kiesés miatt. 

Kiváló dobóformával kezdtek a vendégek, akiknek az első hét próbálkozásuk egyaránt pontos volt, így 15–22-nél hét ponttal vezettek. Ekkor azonban jött Zsíros Péter, akinek a triplája elindította a Szedeákot, és egy 11–0-ás futással fordított Simándi Árpád csapata. A második negyedben Locke trojkája után már a több mint tízpontos előny is megvolt, ám a félidő hajrájában nem sikerült ezt a különbséget megtartani, de hétpontos szegedi előnnyel mehettek a szünetre a csapatok. 

Egy 11–2-es szériával kezdődött a harmadik negyed, Mucza triplája után az addigi legnagyobb különbség alakult ki, 55–39-nél kért időt a Körmend. Lendületben maradtak a szegediek, Zsíros büntetői után a húszpontos különbség is megvolt, majd Mucza szórt újabb távolit, 64–43. Átlépte a harminc pontot is ebben a negyedben a Tisza-parti gárda, ezzel pedig kényelmes helyzetbe hozta magát az utolsó játékrész előtt, 75–51. 

Kapaszkodott ugyan a Körmend, de Lake kosaraival visszatornázta 23 pontra a különbséget a Szedeák hat perccel a vége előtt, 83–60. Innen már csak a különbség volt kérdéses, ami azért volt fontos, mert a playoutban az egymás elleni eredmények számítanak. Mivel Körmenden nyolccal kapott ki a Szedeák, így a győzelem azt jelenti, összesítésben is jobb ellenfelénél a Szedeák. Mindez pedig azt jelenti, amennyiben szombaton nyer a csapat a Kecskemét vendégeként, akkor bebiztosítja jövő évi A csoportos tagságát.

 

SZTE-Szedeák–Körmend 98–69 (26-24, 18-13, 31-14, 23-18)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Praksch, Mészáros, Lengyel.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 20, Locke 18/3, Cohill 4, BOGNÁR 15/3, LAKE 11. Csere: Mokánszki, Mayer, Mucza 9/6, Laluska. Zsíros 11/9, Balogh 3, Bailey 7/3. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Egis Körmend: DOKTOR 15/9, Takács K. 2, Morgan 5/3, Tolbert 7, KONATE 21. Csere: Schmera 2, Ferencz 7/3, Geröly, Herczeg, Djogo 6, Kiss M. 4. Vezetőedző: Kocsis Tamás. 
Kipontozódott: Balogh (33.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában