Tíz kategóriában voksolhat kedvenceire a közönség

2024.05.08. 15:29

Már lehet szavazni a Dömötör-díj jelöltjeire

Idén is a nézők döntheti el, hogy kik kapják a Dömötör-díjakat a Szegedi Nemzeti Színházban. Elindult az online közönségszavazás, mind a tíz kategóriában 3 jelölt közül választhatnak a szavazók.

Koós Kata

A Dömötör-díjakat június 8-án gálaest keretében adják majd át. Archív fotó: Gémes Sándor Képen: A kuratórium díja Szegedi Nemzeti Színház Tánckara

Június 8-án tartják majd az idei évadot lezáró Dömötör-gálát a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol kiderül, hogy kik voltak az évad közönségkedvencei. A művészeti ajánlások alapján a társadalmi kuratórium május 7-én döntött a szavazólapra kerülő jelöltek személyéről és az Életműdíjról, a Legjobb háttérmunkást pedig a teátrum dolgozói szavazzák meg az elkövetkező napokban. 

A kuratórium elnöke ebben az évben Czenéné Vass Mária nyugalmazott kulturális tanácsos, további tagjai pedig Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója, Hollósi Zsolt újságíró, Kosztolányi József, az SZTE Bolyai Intézetének egyetemi docense, Kozma József, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság elnöke, Sztáry Erika, a Dömötör-díj egyik alapítója és Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Irodájának vezetője. Szavazni a www.domotordij.designer.hu oldalon lehet május 8-tól 28-ig. A nyertesek személye csak a júniusi gálaesten derül ki, amelyre korlátozott számban jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában.

A legjobb színész kaegóriában Gömöri Krisztiánra, Krausz Gergőre és Szegezdi Róbertre, a legjobb színésznő kategóriában Fekete Gizire, Csorba Katára és Menczel Andreára voksolhatnak a nézők. A legjobb női és férfi mellékszereplők kategóriákban Molnár Erikára, Borsos Beátára és Ács Petrára, Jakab Tamásra, Poroszlay Kristófra és Vicei Zsoltra lehet szavazni. 

A legjobb női és férfi operaénekesek kategóriájában Kónya Krisztinát, Ferenczy Orsolyát és Máthé Beátát, Cseh Antalt, Szélpál Szilvesztert és Tötös Rolandot választhatják a voksolók. 

A legjobb rendező kategóriájában Horváth Illés a Szerelmes Shakespeare romantikus vígjátékot, Juronics Tamás a Fekete hattyú balett-thrillert, Tárnoki Márk A két Korea újraegyesítése abszurd játékot álmodta színpadra. 

A legjobb látványtervező kaegóriájában Slárku Anettet A csengő/Rita vígoperák, Szakács Ferencet a Gazdálkodj okosan! komédia, Vereckei Ritát pedig a Szerelmes Shkespeare vígjáték okán jelölték. 

A legjobb jelmeztervező kategóriában Gálvölgyi Anett és Miovác Márton a Szerelmes Shakespeare komédia, Papp Janó a Gengszterek táncjáték, Varsányi Anna pedig Az ajtó színmű jelmezeinek megálmodásával került be. 

A legjobb táncos kategóriában a Szegedi Kortárs Balett három táncművésze, Letizia Melchiorre, Miriam Munno és Francesco Totaro várja a közönségszavazatokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában