Helyi közélet

2024.05.08. 20:00

Traktort vesznek a pályázati pénzből Tiszaszigeten

Ötmillió forintot nyert a legutóbbi Magyar Falu pályázaton a tiszaszigeti önkormányzat. A pénzt egy traktorra költik. A település polgármestere azt is elmondta, hogy 2019 óta már több mint 118 millió forintot nyertek ezen a pályázaton.

Suki Zoltán

A polgármester szerint Tiszasziget sokat köszönhet a Magyar Falu programnak. Archív fotó: Frank Yvette

Huszonöt Csongrád-Csanád vármegyei település nyert összesen majdnem 200 millió forintot a legutóbbi Magyar Falu programban, köztük Tiszasziget is. A mostani pályázaton épületfelújításra, játszóterek átalakítására, tanya- és falugondoki busz beszerzésére, temetőfejlesztésre és feladatellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére lehetett támogatást szerezni. Utóbbira költi a megnyert ötmillió forintot a tiszaszigeti önkormányzat.

 Egy traktort veszünk a megnyert pénzből, amit azért ki kell pótolnunk, mert ötmillió forint nem elég egy ilyen modern gépre. Még 1 millió 400 ezer forintot teszünk hozzá, és augusztusban érkezik is a jármű

 – mondta lapunknak a település polgármestere.

Ferenczi Ferenc azt is elmondta, hogy mivel pótkocsijuk már van, az új traktor segítségével ki tudják szállítani például a szociális tűzifát. A fűkasza rákapcsolásával pedig le tudják nyírni a füvet a kerékpárutak mellett, vagy éppen az árokpartokon is.

A polgármester szerint Tiszasziget sokat köszönhet a Magyar Falu programnak. Az ebből nyert pénzekből sok fejlesztést tudtak megvalósítani a településen.

 Kijavítottuk például a kerékpárút hibás szakaszát, kibővítettük a bölcsődét, ahová így már 14 gyermek jár. De ezeken kívül a Sziget Lakóparkhoz építettünk egy utat, kifestettük, és légkondicionálókkal szereltük fel a faluházat, rendbe tettük a temetőkerítést, ahol egy új vizesblokkot is kialakítottunk, és játszótereket is korszerűsítettünk

 – sorolta Ferenczi Ferenc, aki hozzátette, hogy minden esetben a lakossági igények felmérése után döntöttek arról, hogy mire költik a pénzt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában