Megmarad az ingyenes buszjárat, de nem a jelenlegi járművekkel, hanem korszerű buszflottával

2024.05.08. 18:10

Grezsa István: Évi 20 kilométer utat újítunk fel

Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje úgy látja, a vásárhelyiek jobb minőségű utakat, járdákat, kerékpárutakat szeretnének. Megválasztása esetén ezek rendbehozatalát kérték a polgármesterjelölttől.

Kovács Erika

Grezsa István újra meghirdeti a Járható Vásárhely Programot. Fotó: DM

Grezsa István meghirdette a Járható Vásárhely Programot, amire a Fidesz már 2019-ben is tett javaslatot, de Márki-Zay Péter polgármester lesöpörte az asztalról.

Hódmezővásárhely belterületén csaknem 300 kilométer út és járdahálózat található.

 Egy modern városban legyen a közlekedés kényelmes és biztonságos. Úgy látom, erre az elmúlt 6 évben nem fordítottak kellő figyelmet. Az utak állapotára példa lehet a Koszta–Takács utcák kereszteződésében lévő gödrök sokasága. Látom ugyan a város igyekezetét, de 6 hét alatt nem lehet 6 év mulasztásait bepótolni. A Járható Vásárhely Program keretében minden évben 20 kilométer utat, kerékpárutat és járdát hozunk rendbe. Ez reális vállalás, öt év alatt 100 kilométert jelent 

– mondta Grezsa István.

A jelölttől megtudtuk, a legrosszabb állapotú utak élvezik majd a prioritást. Ha öt évvel ezelőtt hozzáláttak volna a Fidesz-KDNP Járható Vásárhely Programjának megvalósításához, már jóval előbbre járnának. A Márki-Zay Péter által most meghirdetett 500 milliós járda- és útfelújítás csak csepp a tengerben. Az újból meghirdetett Járható Vásárhely Programban arra is figyelnének, hogy ne félmunkát végezzenek, mint például a Réz utcában, vagy a Tóth malom utcában. Ha hozzáfognak egy utca felújításához, ott minőségi munka készül majd, nem kókányolás.

A külterületet érintő 117 kilométer kerékpárút-hálózat megépítésére vonatkozó programot is próbálják visszahozni. Mint ismeretes, a projektet tavaly ősszel veszítette el Vásárhely. Hat év alatt csak a kisajátítások feléig jutott el az önkormányzat, 2023 végéig pedig nemcsak a beruházásnak kellett volna elkészülnie, hanem az uniós támogatással is el kellett volna számolni, ami 3 hónap alatt nem ment volna.

Grezsa István elmondta, amennyiben polgármesterré választják, megmarad az ingyenes helyi buszjárat, de nem a jelenlegi roncs járművekkel, hanem korszerű buszflottával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában