Szegedi hírek

2024.05.07. 15:30

Sűrítené a buszjáratokat Korponyai Ernő, a Fidesz-KDNP jelöltje

Suki Zoltán

Szegeden a bevándorláspárti baloldal leváltható. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A 31 éves katolikus teológus Korponyai Ernőt indítja a Fidesz és a KDNP Szegeden a 2-es választókörzetben. Korponyai Ernő a tanulmányai miatt költözött Szegedre 2011-ben.

Azóta imádom ezt a várost. Emlékszem rá hogyan ragadott magával az egyetemi élet, mennyi barátra, és élményre tettem szert. Szerencsére már szinte költözésem első napjaiban megismerkedtem a Fidelitassal, illetve a helyi jobboldali közösséggel, amelynek azóta is tagja vagyok. Feleségemet is a Fidelitasban ismertem meg, ezért is adok hálát, hogy közép Európa legnagyobb ifjúsági szervezetéhez tartozhatok

 – mondta lapunknak a képviselőjelölt. – Egy egy éves kislány édesapja vagyok, és jelenleg képviselőség mellett a Fidelitas szegedi, valamint vármegyei elnökeként is dolgozom – tette hozzá.

Korponyai Ernő elmondta azt is, hogy Szegeden a bevándorláspárti baloldal leváltható. Mint elmondta, ha megválasztják, akkor több fontos dolga is lesz. Kiemelten kezeli az utak felújítását, a buszjáratok sűrítését, a köztisztaság javítását, és megoldaná a Kálvária téri hajléktalankérdést is.

A képviselő eddigi munkáját eredményesnek tarja. Amikor erről kérdeztük, többek között a Fidelitasban eltöltött tíz évét, és a helyi közösségerősítő rendezvényeit említette, amiket havonta tart.

Korábban megírtuk, hogy három jelenlegi képviselőt indítanak újra a kormánypártok a júniusi önkormányzati választáson. A többiek jórészt fiatalok, akik most próbálják ki magukat a politikában. Korponyai Ernőnek a Kiskundorozsma, Béketelep, Kálvária városrész és Belváros körzetében kell megnyernie a választók bizalmát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában