Helyi bulvár, celeb

2024.05.07. 19:54

Két díjat is kapott egy hét alatt a 18 éves szegedi zenész

Delmagyar.hu

Szirmai Marcell 2022-ben robbant be az underground rap színtérre Zártosztály című dalával. Archív fotó: Kerekes Balázs

Az év junior könnyűzenei alkotója elismerést vehette át hétfőn Pogány Induló. A zenei Artisjus-díjakkal, amely hazánk egyik legismertebb elismerése, a szerzői egyesület 24. alkalommal díjazta a kortárs zeneszerzőket és szövegírókat. Idén tizenhárom alkotó kapta meg a Magyar Zene Háza koncerttermében az elismerést. A szegedi rapperről a laudációban elhangzott: dalai társadalmi relevanciát és mély személyes élményeket tükröznek, miközben friss lendületet adnak az old school rap műfajának. 

Szirmai Marcell 2022-ben robbant be az underground rap színtérre Zártosztály című dalával. Azóta két nagylemeze jelent meg. Rövid időn belül ez a második rangos elismerésre, március végén ugyanis Az év hazai rap- vagy hiphopalbuma vagy -hangfelvétele kategóriában megkapta a Fonogram-díjat is. Kollégiumi barátját, a szentesi Ótvar Pestist egyébként azon az eseményen szintén díjazták: az Év felfedezettje díjat vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában