Szegedi egyetemi hírek

2024.05.04. 17:48

Virágültetéssel ünnepelt az egyetem – Anyák napja gyerekemeléssel az Ady téren (Galéria)

Anyák napja alkalmából szervezett rendezvényt szombat délelőtt a Szegedi Tudományegyetem az Ady téren. A program hívó üzenete „ültessünk sok virágot minden gyermeknek, édesanyának” volt.

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Szombat délelőtt tíz órára várták a József Attila Tanulmányi és Információs Központ melletti zöld területre, az Ady térre és a Göncz Árpád sétányra a családokat, ahol a Családbarát Egyetem mozgalom résztvevője, a szegedi egyetem anyák napja alkalmából készült egy kis rendezvénnyel.

A szervezők tájékoztatása szerint a programja célja az volt, hogy a hallgatók és munkatársak számára megkönnyítse a családi élet és a munka összehangolását. Anyák napja alkalmából a családok változatos programok közül választhattak és a gyerekek is aktívan részt vehetnek a tevékenységekben.

A rendezvényen a tudományos bemutatók az Interakítv Természetismereti Tudástár és a Fogorvostudományi Kar közreműködésével, kézműveskedés és virágültetés mellett zenei programok várták a családokat.

Táncház is volt a nagyobb ovisok és iskolások számára, a legkisebbeket pedig ölbeli játékokkal várták. Volt térzene is. A közös virágültetéshez előzetesen regisztrálni kellett, mert a szervezők szerszámot és kesztyűt biztosítottak a munkálatokhoz. De voltak, akik magukkal hozták otthoni kerti szerszámaikat.

A rendezvényen az egyetem csatlakozott a Gyereket a magasba! programhoz, aminek az a lényege, hogy a jelenlévők  országszerte egy időpontban emelik fel a gyerekeket a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében. Gesztes Olympia, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom projektvezetője elmondta, az utóbbi években több ezer gyermeket emeltek a magasba szüleik, nevelőik országszerte, pontosan 11 órakor. Az akcióval azt szeretnék megmutatni, hogy a gyermek örök érték, a boldogság forrása és érdemes belevágni a családalapításba. A cél, hogy már hetedik alkalommal felhívják a figyelmet a családalapításra, a gyerekvállalásra, a családi élet örömeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában